Magneesiumi stearaat on OK

Liigub kuulujutt, et magneesiumi stearaat, mis leidub paljudes toidulisandites,  on kahjulik. See arvamus põhineb teadmatuses.

Kõige tähtsam on, et steariinhappe on kõige tavalisem rasvhappe inimkehas ja on olemas suurtes kogustes tavalistes toiduainetes, kaasarvatud liha, kana, kalad, munad, või  ning teised piima tooted.

Steariinhappest tekkib stearaat siis kui kaotab ühte vesiniku. See vorm on ka väga tavaline kehas ja on normaalne keha biokeemia osa ning järelikult täitsa ebakahjulik.

Mainitakse (näiteks dr Mercola) uuringut milles leiti, et steariinhappe kahjustab hiirte T-lümfotsüüdid, aga kui luged seda korralikult (mida Mercola ilmselt pole teinud) leiad, et panti need rakkud vedelikusse mis sisaldas steariinhappet. Sellega oli kogus miljardid korda suurem kui see mis tekkib kui võtad tabletid magneesium stearaadiga.

Räägitakse, et steariinhappe tooraine tihti on puuvilla õli, ja see võib sisaldada putuka või umbrohu vastaseid mürke. Aga tootmises puhastatakse teised ained põhjalikult ära ja selle pärast pole oluline kas tooraine sisaldab mürke või mitte. Ja isegi kui mingi mürk jääks alles, oleks selle kogus äärmiselt väike ja keha detoks-mehanismid saaksid selle pärast seda kergesti eemaldada.

Järelikult pole olemas põhjust tunda muret magneesiumi stearaadi eest tablettides.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: