Veerpalu võib tõesti olla süütu

[Palun andestage mu natuke vigase väliseestlaskeele eest]

Uue info tõttu on see blogi ümberkirjutatt ja leidub siin:

veerpalu-voib-toesti-olla-suutu-v-2

28 kommentaari

  1. Tänan Sind! Suurim vajadus ongi praegu erapooletute ja pädevate spetsialistide arvamuse järele.

  2. Dr Jaan Suurküla

    Tänan, et meie sportlasele appi tulite. Edu Teile elus ja töös.

    Sirje Aava Tallinnast

  3. Väljapakutud hästi paanitud ja hästi korraldatud kiiruuring mitme uurimisrühma koostöös võib osutuda AINSAKS päästerõngaks, mis meie sportlase süüst vabastab. Siin ootaks eesti sporditeaduse algatust ja suurt võimalust midagi olulist ära teha. Aeg jookseb juba…

  4. Mul tekib praegu lihtsalt kysimus, kuidas saab doktor oma kirjutises nii palju kirjavigu teha. J2tab ebasympaatse mulje.

    • Olen väliseestlane ja olen nii blogi menuus tabbis “Minu keel” ja blogi esimesel real palunud andestust mu natuke vigase väliseestlases keele eest mis tuleneb sellest et mul pole olnud võimalust saada eesti keele koolitust.

    • Kuule, Mait, Sa ei kasuta täpitähti? 🙂
      Jätab viletsa mulje..

    • Mait, kas sul on funktsionaalse lugemise häired? Loe algusest uuesti ja pööra palun tähelepanu punasega kirjutatule!!!

      • Tänan et seisate üles minu kaitsmiseks. Maidu kaitseks tahan õelda et siis kui tema kommenteeris ei olnud see rida punane. Olen teme vastu tänulik, kuna tema kommentaari tõttu muutsin rida mu puuduliku keele kohta punaseks.

  5. Tänan selle artikkli eest. Ja pole Teie Eesti keel nii hull midagi. Vigu on, kuid mõte jõuab kohale ja see on peamine.
    Ma südamest loodan, et uuringuid korraldatakse ning Veerpalu saab õigluse.

  6. Jõdu tööle, olge kiired!!!
    Õiglus jalule!!!

  7. Kuule Mait, see koht siin pole norimiseks. Loe enne ikka doktori vabandus kirjatüki ees läbi. Oma töös suhtlen paljude väliseestlastega ja nad on tõepoolest kes vähem, kes rohkem eesti keele unustanud, aga jutud saame alati räägitud. Rohkem tolerantsi!
    Doktorile aga tänud väga huvitava ja asjatundliku info eest

  8. Ehk oleks kasu nende lubatud toidulisandite tegelikust keemilisest analüüsist ja koosmõjude uuringust, mida Andrus kasutas raske füüsilise treeningu kõrval ?

    • Hea mõtte. On mitmed mõeldavad vöimalused kuidas interaktsioon võib toimuda kasvuhormooni ja isasuguste ainetega kehas. Olen kord ammu tegelenud interaktsiooni uurimisega ja tunnen seda asja veidi. Kõva trenni puhul on keha biokeemia olulisel määral teistsugune kui “recreational athletes-ite” seas.

      • Aitäh ja suur tänu !
        Arvan, et esimesena oleks sisulistel aitajatel vaja teada, kas Andrus süstis ennast või süstiti teda tegelikult 48 tunni jooksul enne proovi andmist ? Kui jah, siis kes ja mida ? Kui ei, siis pole tegu dopingujuhuga. Järgi jääb ikkagi veel raske ülesanne, selgitada välja, mis tingis Andruse organismis just sellise kasvuhormoonide suhte.

  9. Meie kommentaariruumis keegi Mikk väitis, et kui süstitakse sünteetilist rHGH-d, siis süstitakse ainult ühte isovormi d22000 ja trenni järel läheb paigast ära erinevate HGH isovormide suhe ja et see oligi point, mis sai Veerpalule saatuslikuks. Kuidas kommenteerite?

    • Seda arutan sellel veebilehel ilma et nimetan keerulist sõna isovorm. Lühidalt õeldes on minu kriitika selline, ei ole välisatud et kõva pideva trenni puhul tõuseb isovorm d22000 samasuguselt kui süstimise puhul. Seda tuleb kontrollida, enne kui saab kindlasti määrata kas alati selle isovormi ülekaal tähendab et on küsimus dopingust.

  10. Väga huvitab tekst, äitäh!

    Seda Peak-exercise-meetod meenutab juu enamus kiiresti vormi saamis harjutusi!? Seletan lahti veits..
    nt. teed 50 kätekõverdust 3 seti iga kord , 1-2m vahedega. Iga nädal koormus tõuseb. 4 set – teed nii palju, kui jõuad. Nii erinevaid harjutusi.

    Mis ise kasvuhormooni kohta arvan seda, et selle tase oleneb inimesest, kuna leidub ka neid kellel on see üleloomulikult kõrge nagu üks etv video all kommenteeris. (seal kirjutas üks vaataja/lugeja, et ta naisel on kasvuhormooni tase üleloomulikult kõrge.)

    Kindlasti ka mõned geenid võivad mõjutada teatuid inimesi.

  11. Keeruline asi on hästi arusaadavalt esitatud, seda suudavad vaid oma ala professionaalid. Usuksin ka pigem suurte organisatsioonide nagu WADA normide puudulikkusse, kuid nemad vaevalt seda tegevust ja tehnikaid, kuidas nad piirnormid seavad, avaldavad. Siiski peaks ju mingi moodus olema seda teada saada.. Kas Eesti Antidopingu sihtasutus teab, milliste katsete ja testide põhjal mingi piirmäär kehtestatakse? Seal võiks samuti olla väike lootus rahulolematuseks. Aga Teie ettepanek teha testid eri piirkondade tippsportlastel iseseisvalt, on väga intrigeeriv ja usun, et suusaliit ei maga võimalust maha!! Tänud positiivsuse eest!

    • Tänan lugupidava vastuse eest. Nagu võibolla näite on Suusaliidu peasekretäär Järv kinnitanud, et on saatnud edasi minu ettepaneku nende arstile – Dr. Jüri Laasikule. Loodame et haakuvad. See projekt oleks kiiresti teostatav.

      • Suur tänu Teile, doktor, info eest! See võib suureks abiks olla Andrus Veerpalu loodetavasti võidukas võitluses ning tulevikule mõeldes säästa paljusid teisi sportlasi.

  12. Kallis Doktor !
    Aitähh ! Ehk oletegi Teie Andruse päästeingel !
    Tänud.

  13. Tunnustan Dr. Suurküla, et ta ilmutab märgatavalt üle Eesti keskmise kompetentsi. Ja läänelikku vaidluskultuuri, et tuleb valmistada ette teaduslikud argumendid vaidluseks kohtus. Sellega saaks aidata Andrus Veerpalu tegelikult. Kahjuks see, et Eesti Suusaliit ei ole seda teaduslike argumentide suunda ette võtnud..

    • Tänan lugupidamise eest. Ma aga ei leia põhjust Suusa Liitu ette heita selle eest et pole tegelenud testi teadusliku hinnanguga. Oletasid kindlasti et testimismeetod on korras ja sellepärast polnud põhjust uurida asja.

  14. http://www.springerlink.com/content/v13666j872424631/
    Samas ka suured tänud eelneva vastuse eest. Usun, et olete lingil tooduga kursis. Mina kahjuks ei näe rohkem, kui artikli algust. Kirjutatud on see alles 2011. Kas seal on ka edasises tekstis midagi, mis võiks huvi pakkuda

    • See raamat on kirjatud WADA testi omanikute poolt. Raamat on samuti kahtlane kui test. Kuna autorid võivad teenida suured summad selle testi kasutamisest, on põhjus arvata et naad ei ole võimelised anda objektiivset aruannet asjast. Pigem on põhjus karta et raamat on kirjutatud testi turustamiseks ja sellega autorite riksastamiseks

  15. See keeruline tekst oli ka minu kui täieliku võhiku jaoks väga ilusti lahti seletatud, suur tänu ja loodame parimat!

  16. Aitäh teile, et olete vaevaks võtnud kaitsta meie sangarit ja selle, mis varem oli tavainimesele üldiselt raske mõista, nii lhtsalt arusaadavaks tegite ! 🙂 Ei taha ettegi kujutada, mida praegu andrus ja tema lähedased tunnevad, aga ehk aitab mingilgi määral teadmine, et nii paljud tema poolt on .

Lisa kommentaar