Veresoonte kitsendamine on eemaldatav

Veresooned ei “lubjastu”, vaid “luustuvad”, ja see on ravitav.

100 aastat tagasi avastati,   et veresoonte seinades  tekkis luu taoline kude veresoonte haiguse puhul.  Kuna see paistis olla imelik, arvati et oli eksitus ja unustati.

On nüüd leitud, et see avastus oli õige. Veresoonte lubjastus on vale mõiste. Tegelikult on küsimus luu koe tekkimisest veresoonte seinades.

On ka avastatud, et oluline põhjus on K2-vitamiini puudus. See toob kaasa et kaltsium lekkib välja luustikust. K2 puudus toob ka kaasa biokeemilist häiret arterides, mille tõttu kaltsium kogub nendes ja luustumine toimub. See põhjustab veresoonte kitsendamist, nn arterioskleroosi mis toob kaasa vereringvoolu häired ning südame ja ajuinfarkti ohtu.

See avastus avab uusi lahendusi arterite kitsendamise puhul. Seni on rõhk olnud kolesterooli vähendamisele. Aga kolesterool pole tegelik põhjus, mida ka on hiljuti kindlaks määratud. Tegelikult on kolesterool kasulik aine mille vähendamine on kahjulik.

Kolesterooli vähendamise asemel on vaja vähendada luu koe tekkimist vere soontes. Selle põhjus on tavaliselt vitamiin K2 puudus. See puudus on tavalisem kui on arvatud. Vitamiin K2 vastutab selle eest et kaltsium sattub luustikkusse ja mitte mujale. Ka magneesiumil on sarnane toime. Ka magneesiumi puudus on tavaline.

Selleks et eemaldada luu kude vere soontes on järelikult vaja võtta K2-vitamiini ja magneesiumi. Ka mõned teised asjad aitavad kaasa, eriti vitamiin D3.

Vitamiin K2 on olemas rikkalikult hapukapsastes. Magneesiumi ja D3 kohta leiate siin mitmes postituses. Detailid selle ravi kohta teatan hiljem.

Isegi ainult vitamiin K2 raviga on saavutatud olulist pärgarterite kitsendamise vähendamist.

Siin olen esitanud mis paistab olevat üks peamine faktor, aga on olemas teised asjaolud mis lisavad veresoonte haiguse tekkimisele, eriti vabad radikaalid. Rohkem selle kohta tulevas postituses.

Lisa kommentaar